- Vonalkód: 5999884035435
- Egységár: 17.00 Ft/ g
Megrendelés szükséges
Nyírfacukor bourbon vaníliás xilit 10g termék vásárlása, rendelése
Nyírfacukor bourbon vaníliás xilit 10g
Miért nyírfacukor?
-mert természetes cukorpótló alternatíva
A Nyírfacukor termékei 100%-ban természetes alapanyagból oldalsav_v4készülnek környezetbarát eljárás során. Sütés vagy főzés során épp úgy viselkedik, mint a hagyományos cukor, így nem kell a recept mennyiségének átszámolásával bajlódni, mint más mesterséges cukorpótlók esetében.
- mert cukorbetegek is fogyaszthatják
A Nyírfacukor felszívódása lassú és egyenletes, nem emeli meg hirtelen a vércukorszintünket, valamint mérsékeltebb inzulinválaszt ad (tehát lebontásához nincs szükségünk inzulinra). Ezért a nyírfacukrot és valamennyi Nyírfacukor termékünket speciális étrendet követők, például cukorbetegek is fogyaszthatják. E tulajdonságát az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) vizsgálatai is alátámasztották.
- mert diéta alatt is használható
Nyírfacukorral a diétázók is bátrabban édesíthetik ételeiket, könnyebben készíthetnek a fogyókúrába illeszthető édességeket, salátadresszingeket. A hagyományos cukor hirtelen emeli meg a vércukorszintet és gyorsan szívódik fel, a nyírfacukor viszont pont ellentétes hatást vált ki szervezetünkben. Ráadásul nem hasznosul teljes egészében a szervezetben, így 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz a hagyományos cukorhoz képest.
- mert sütni-főzni jó vele
Kinézetre és állagra csaknem teljesen egyezik a kristálycukorral, azonos mértékben is édesít, mint hagyományos társa, így nem kell átszámolni a hagyományos cukorral készült receptekben megadott mennyiségeket. Használjuk lekvárok készítéséhez, mert ugyanúgy tartósít, viszont jobban megőrzi a gyümölcs természetes ízét, mint a hagyományos cukor.
- mert a tudatos fog és szájápolás fontos szereplője
A nyírfacukor nemcsak képes megakadályozni a szájban lévő baktériumok savtermelését, de helyrehozhatja a már károsodott fogzománcot, fogyasztásával a lepedék lerakódása is nagyban csökkenhet. Ennek oka, hogy a nyírfacukrot nem képesek lebontani a szánkban található, fogszuvasodásért felelős úgynevezett „rossz” baktériumok, és így nem indul el a savképzés sem. E tulajdonságát az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) vizsgálatai is szintén alátámasztották.
- mert környezetbarát
A Nyírfacukor amellett, hogy BIO minősítésű üzemben készül (bővebben lásd az infografikánkat), és újrahasznosítható a csomagolása, rendelkezik az ISO 14001 Environment Management System minőségbiztosításával is, amely rendelkezik például az anyag és energiafelhasználásról, a szennyezőanyag kibocsátásáról és a keletkezett hulladék kezeléséről is, figyelembe véve a környezetvédelem, a környezetszennyezés megelőzésének szempontjait és a társadalmi-gazdasági igényeket.
- mert fenntartható
A Nyírfacukor amellett, hogy BIO minősítésű üzemben készül 100%-ban GMO mentes alapanyagból (bővebben lásd az infografikánkat), és újrahasznosítható a csomagolása, rendelkezik az ISO 14001 Environment Management System minőségbiztosításával is, amely az anyag és energiafelhasználást, a szennyezőanyag kibocsátást és a keletkezett hulladék kezelését is szabályozza, figyelembe véve a környezetvédelem, a környezetszennyezés megelőzésének szempontjait és a társadalmi-gazdasági igényeket. Termékeink ezen kívül Life Cycle Assessment (LCA) tanúsítvánnyal is rendelkeznek, amely a termékek környezetre gyakorolt hatásait vizsgálja azok teljes életútja során.