- Vonalkód: M-1225
- Egységár: 10.90 Ft/ ml
Megrendelés szükséges
Mayam Növényi glicerin, minimum 99.5%-os 100ml termék vásárlása, rendelése
Mayam Növényi glicerin, minimum 99.5%-os 100ml
Számos bőr- és hajápoló kozmetikai és higiéniai termékben megtalálható hidratáló hatóanyag. Elősegíti a vízmegtartást a bőrszövetekben, lágyító és bársonyosító hatású, védi a hajat a kiszáradástól.
A glicerin belefoglalható majdnem minden bőr- és hajápoló termékbe, szappanokba, fogkrémekbe, emulziókba, samponokba és fürdőgélekbe. Könnyű ezzel a termékkel dolgozni, hevítésre nem érzékeny. Nem idegen az emberi szervezet számára, így nem okozhat irritációt vagy allergiát.
A glicerin bizonyos anyagok számára jó növényi oldószer - a gemoterápiában, fitoterápiában, homeopátiában növényi eredetű hatóanyagok kivonására használják. A glicerinnel otthon is készíthetünk macerátumokat.
A humektáns anyagok olyan nedvszívó összetevők, melyek a légkörből a bőrbe vonzzák a vizet. A glicerin egy klasszikus humektáns, bőrbe szívódó anyag, ez azt jelenti, hogy egy mosdás után nem jön ki a bőrből, ezáltal nagyon hasznos a tisztálkodószerek összetételében.
Szinonima: glicerol
Megjelenési forma: tiszta, színtelen, sűrű folyadék
Sűrűsége: 1,2
Oldékonyság: vízben és alkoholban elegyedik, kis mértékben a szilárd olajos készítményekbe foglalható.
Összetevők (INCI): glycerin
A glicerin tulajdonságai:
- humektáns, nedvszívó és vízmegrató hatású
- erőteljes hidratáló, segít a bőrben tartani a vizet
- jó oldószer a növényi elemek számára
- bársonyosítja és rugalmasítja a bőrt
- segíti a zselésítő hatóanyagok diszpergálását egyes kozmetikai készítményekben
- enyhén fokozza a tenzid alapú készítmények habzó erejét
- adagolástól függően, bizonyos készítményekeben kissé ragadós érzést kelt a bőrön.
Miben segít a glicerin:
- minden típusú bőr és haj tisztítására ápolásában
- száraz, vízhiányos, repedezett, hámló bőr ápolásában
- növényi macerátumok, glicerines kivonatok készítésében.
Hogyan használjuk a kozmetikában:
- bőrre önmagában nem, csak kozmetikai készítmények összetevőjeként használjuk
- kozmetikai készítményekbe: krémekbe, emulziókba, tonikba, gélekbe és emulgeálással készült egyéb termékekbe a használatos adagolás 1 - 5%
- a glicerin hevítésre nem érzékeny, az emulziók receptjeiben a vízfázisba számoljuk
- olyan készítményekbe, amelyeket helyileg alkalmaznak durva, repedt vagy megkeményedett bőrfelületeken, az adagolás mehet 8%-ig
- tusgélekbe, lemosókba és fürdőgélekbe foglalva 1-10%
- glicerines macerátumokba 50-70%
- azon kozmetikai termékekben, melyeket felviszünk a bőrre, a túladagolás (több mint 10%) ellenkező hatást fejt ki, mégpedig kiszárítja a bőrt, annak mélyebb rétegeiből a felszínére vonzva a nedvességet
- ajakbalzsamba, kenőcsbe, testvajba vagy egyéb vízmentes szilárd kompozícióba általábnan a szilárdulási folyamat közben adagoljuk, 1-3% arányban; a glicerin nem oldódik olajban, de jól diszpergálódik a viszkózus olajos készítményekben.
Hogyan készíthetünk hidroglicerin-macerátumot otthon:
Egy ilyen termék glicerin, víz és egy friss vagy egy száraz növény keverékéből készül.
A glicerin jól kioldja a növényekből az aktív hatóanyagokat,ha egy macerátum nagyobb koncentrációban tartalmaz glicerint, nagyobb lesz a hatóanyag-koncentrációja is. Másrészt figyelenbe kell vennünk azt is, hogy egy kozmetikai recept glicerintartalma nem haladhatja meg a 10%-ot.
Javasolt eljárás: keverjünk 60 gr glicerint 40 gr mikrobiológiailag tiszta vízzel (desztillált vízzel), adjunk hozzá 20-30 gr aprított növényt és lassan, alaposan keverjük össze. Adjunk hozzá 0,6 gr tartósítót, például Cosgardot vagy tömény grapefruitmag kivonatot.
A macerátumot hagyjuk 10-15 napig érlelődni, közben rendszeresen megkeverjük, lehetőleg naponta. Végül alaposan megszűrjükés egy tiszta, fertőtlenített flakonba töltjük. A macerátumot ajánlott hűtőszekrényben tárolni és 3 hónap alatt elhasználni.
Létezik tartósító nélküli hidroglicerines macerátum, de az kb. 70% glicerint tartalmaz és laboratóriumi körülmények között készül.
Megjegyzés: ha a macerátumot feiss növényből készítjük, a mikrobiológiai folyamatok gyorsabbak és a hatóanyagok koncentrációja általában kisebb lesz; ha szárított növényt használunk, ajánlott azt darálóval megőrölni, ezáltal a macerátum töményebb és mikrobiológiailag stabilabb lesz.
Tárolás: szobahőmérsékleten, száraz, hűvös, fénytől védett helyen.
Biztonsági adatok:
- ne nyeljük le
- tartsuk távol a gyarakektől
- a szemünkbe ne kerüljön
- önmagára nem bőrrevihető
- kozmetikai felhasználásra való.