Menu
Your Cart

20.000Ft felett Foxpost automatába INGYENES, házhoz szállítva 1.000Ft-ot mi állunk a szállítás díjából!

Első pesti durum tésztaliszt 1000g

Első pesti durum tésztaliszt 1000g
Fix szuperáras!
Első pesti durum tésztaliszt 1000g
  • Vonalkód: 5998403398822
  • Egységár: 0.82 Ft/ g
820Ft
Nettó ár: 646Ft
Ár hűségpontokban: 820
Személyes átvétel
Ingyenes. 1084 Budapest Bacsó Béla u. 29.
Csomagautomata
890Ft, 20.000Ft felett ingyenes. Átutalás vagy online bankkártya
Futár
1290Ft, 20.000Ft felett 490Ft. Utánvét esetén +200Ft.

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. A termék átlagos beszerzési idejét, ha az nincs készleten, minden terméknél feltüntetjük. Köszönjük.

Első pesti durum tésztaliszt 1000g termék vásárlása, rendelése

Vélemények a termékről

Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Első pesti durum tésztaliszt 1000g

A durumbúza - másnéven keménybúza vagy üvegbúza - lisztjét elsősorban száraztészták, készítéséhez használják. Durum darának is nevezhető a nagyobb szemcsemérete miatt A durumbúza lisztje sárga festékanyagot (béta-karotin) is tartalmaz, ezért az ebből készült tészta tojás hozzáadása nélkül is sárga. Könnyen emészthető, szervezetünket értékes fehérjékkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és emésztést segítő rostokkal látja el. A durumbúzában lévő keményítő szerkezeténél fogva lassan bomlik le az emésztés során, ezért szemben a hagyományos búzakeményítővel, nem emeli ugrásszerűen a vércukorszintet, így cukorbetegek diétájába is beilleszthető. Magas tápértékű, élettanilag kiváló minőségű liszt, mivel szénhidráttartalma fokozatosan emeli meg és sokáig egyensúlyban tartja a vércukorszintet, így biztosítja a kellemes közérzetet, a jó szellemi és fizikai kondíciót. A durumliszt a durumbúza nevű búzafajtából készül. Makarónibúzának is nevezik, mert főként száraztészta készül belőle. Magas fehérjetartalma miatt a tésztagyártás során nélkülözhető a tojás. A durum tésztaliszt a sima lisztnél alacsonyabb "hamu" tartalmú liszt. A gabona héja örléskor belekerül a lisztbe a leggondosabb tisztítás ellenére is, ezt nevezik hamutartalomnak. Mivel teljesen 100%-os tisztaságúra nem tudják letisztítani a lisztet, ezért kerül bele a lisztbe a héjból is.