Menu
Your Cart

ÜNNEPI NYITVATARTÁS ÉS SZÁLLÍTÁSI REND!

Natur Tanya Hepa Detox máj és emésztés 500ml

Natur Tanya Hepa Detox máj és emésztés 500ml
-10% DEC10 kuponnal!
Natur Tanya Hepa Detox máj és emésztés 500ml
  • Vonalkód: 5999565081553
  • Egységár: 12.20 Ft/ ml
6 100Ft
Nettó ár: 4 803Ft
Ár hűségpontokban: 5900
Ez a termék akár MA átvehető vagy Holnapra Önnél!
Tegye kosárba és rendelje meg! Ez a termék ma nyitvatartási időben átvehető. Akár holnapra tudjuk küldeni, 13 óra előtt leadott rendelés esetén.
Személyes átvétel
Ingyenes. 1084 Budapest Bacsó Béla u. 29.
Csomagautomata
890Ft, 20.000Ft felett ingyenes. Átutalás vagy online bankkártya
Futár
1290Ft, 20.000Ft felett 490Ft. Utánvét esetén +200Ft.

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. A termék átlagos beszerzési idejét, ha az nincs készleten, minden terméknél feltüntetjük. Köszönjük.

Natur Tanya Hepa Detox máj és emésztés 500ml termék vásárlása, rendelése

Vélemények a termékről

Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Natur Tanya Hepa Detox máj és emésztés 500ml

A Natur Tanya® Hepa Detox, 12 féle komplex összetevőt koncentrál, folyékony formában a máj és az emésztés egészségéért.

Az összetevők között megtaláljuk az articsóka (adagonként 16 mg cinarin tartalom!), a máriatövis (adagonként 210 mg szilimarin tartalom!), a kurkuma (adagonként 2,4 mg kurkumin tartalom!) kivonatokat és a kolin-bitartarátot (adagonként 82,5 mg kolin!), melyek aminosavakkal (L-metionin, L-ornitin), mio-inozitollal és szerves B-komplex-el egészülnek ki.

12 FÉLE CÉLZOTT HATÓANYAG KOMPLEX
AZ EMÉSZTÉS, A MÁJ ÉS AZ EPE EGÉSZSÉGÉRE
LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK
VEGÁN FORMULA 
GLUTÉN-, LAKTÓZ- ÉS CUKORMENTES TERMÉK 
NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES AROMÁT ÉS SZÍNEZÉKET
TERMÉSZETES LIME AROMA
KIVÁLÓ CITRUSOS ÍZVILÁG
KÖNNYEN ADAGOLHATÓ MÉRŐKUPAKKAL
STANDARDIZÁLT NÖVÉNYI KIVONATOK
ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ ÖSSZETEVŐK
Natur Tanya® Hepa Detox aktív összetevők
A növényi kivonatok támogatják a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését.

Articsóka
AZ ARTICSÓKA támogatja a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését. Fő bioaktív komponense a cinarin támogatja továbbá a testsúlycsökkenést, és segít csökkenteni a vérzsírok mennyiségét.

Máriatövis
A MÁRIATÖVIS hozzájárul a normál májfunkciókhoz, az epe egészségének megőrzéséhez, a toxikus anyagok szervezetből való eltávolításához, a májszövetek és a sejtek normális regenerációjához, valamint támogatja az emésztést.

A Natur Tanya® Hepa Detox 6562 mg porított őrleménynek megfelelő máriatövis kivonatot tartalmaz!

A máriatövis fő bioaktív hatóanyaga a szilimarin, ami valójában több alkotóelemet foglal magában, amelyeket az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) értékelő jelentésében is közzé tett. Ezek a:

szilikisztin és szilidianin
szilibinin A és szilibinin B
izoszilibinin és izoszilibinin B

Kurkuma
A KURKUMA segít fenntartani a máj egészségét, hozzájárul a normál májfunkció fenntartásához, segíti az emésztést, hozzájárul az emésztési komfortérzethez és az epe megfelelő működéséhez, valamint megakadályozza a zsírok felhalmozódását, 2valamint szignifikáns antioxidáns hatással rendelkezik.

Kolin
A KOLIN hozzájárul az egészséges májműködés fenntartásához, valamint részt vesz a normál zsíranyagcserében és a homocisztein-anyagcserében. Mindenütt jelen van a szervezetben, mivel rengeteg biológiailag jelentős sejtmembrán foszfolipid alkotóeleme.

Ezek egyike a foszfatidil-kolin (PC), mely a sejtek foszfolipid membránját alkotja. Esszenciális tápanyag, amit étkezésekkel kell felvennünk mivel a szervezet nem termel eleget belőle még ideális körülmények között sem.

Tudta? A kolin szinergiában hat más vegyületekkel a B-vitamincsaládból (pl. B6-vitamin) a homocisztein metabolizmusban, mert mindkét összetevő a kolin és a B6-vitamin részt vesz a normál homocisztein anyagcserében.

Szerves B-komplex
A B-komplex összetevői (B1-vitamin- tiamin, B2-vitamin-riboflavin, B3-vitamin-niacin, B5-vitamin-pantoténsav és B6-vitamin) hozzájárulnak a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz. A riboflavin (B2-vitamin) antioxidáns hatású és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Honnan tudhatjuk, hogy megfelelően működik a májunk?
Általánosságban elmondható, hogy vérvétellel megítélhető a máj normális funkciója, amelyet hazánkban több vizsgálati laboratórium is el tud már végezni.

Tájékoztat az esetlegesen fennálló  gyulladásos állapotokról, az epe kiválasztásáról, valamint a gyógyszerek, az alkohol, a drogok és egyéb toxikus anyagok májkárosító hatásáról.

A májfunkció vizsgálatakor az alábbi paramétereket nézik:
Bilirubin
GOT (glutamát-oxálacetát aszpartát aminotranszferáz)
GPT (glutamát-piruvát alanin-aminotranszferáz)
Kolineszteráz
GGT (gamma-glutamil transzferáz)
ALP (alkalikus foszfatáz)
NAFLD - nem alkohol okozta zsírmáj
Tudta? Napjainkban a nem alkoholos zsírmáj (NAFLD) a leggyakoribb májbetegség. Járványszerű terjedésének fő kiváltó oka az elhízás, az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség.

A NAFLD szoros kapcsolatban áll vagy társulhat krónikus vesebetegség, szív és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, stroke, pajzsmirigy alulműködés, policisztás ovarium szindróma és pikkelysömör fokozott kockázatával is.

Májvédő étrendi és életmódbeli tanácsok
(forrás: George ES, Forsyth A, Itsiopoulos C, Nicoll AJ, Ryan M, Sood S, Roberts SK, Tierney AC. Practical Dietary Recommendations for the Prevention and Management of Nonalcoholic Fatty Liver Disease in Adults. Adv Nutr. 2018 Jan 1;9(1):30-40.)
Kalóriabevitel csökkentése/megszorítása (500-1000 kcal-val való energiabevitel csökkentés): alacsony zsír (< 30%) vagy alacsony szénhidrát (< 40%)
Ha alacsony szénhidrát tartalmú étrend mellett döntenek, törekedjen a több PUFA (többszörösen telítetlen zsírsavat), MUFA (egyszeresen telítetlen zsírsavak) bevitelére vagy halból, baromfiból, dióból és hüvelyesből származó fehérjebevitelre
Ha az alacsony zsírtartalmú étrendet követ, használjon több alacsony GI-tartalmú ételt és halból, baromfiból, dióból és hüvelyesből származó fehérjét
Transzzsírsavak (< 1%), telített zsírsavak (7%), koleszterinbevitel (< 200 mg/nap) csökkentése 
Gabonafélékből származó vízben oldhatatlan élelmi rostbevitel növelése (teljes kiőrlésű gabonák) (25 g/nap)
AJÁNLOTT 
Zöldségek (3-5 adag/nap)
Hüvelyesek (4 adag/hét)
Gyümölcsök (2-4 adag/nap)
Teljes kiőrlésű gabonafélék (naponta)
Diófélék (4 adag/naponta)
Olíva olaj
Olajos halak (tonhal, lazac és szardínia) (~100 gr legalább 2 alkalommal/ hét
KERÜLJE: 
„Fast-food” ételek
Üres kalóriák (pl.: sütik, fagylalt, cukorka)
Feldolgozatlan vörös húsok (>300g/hét)
Burgonyachips (lehető legkevesebb)
Burgonyafélék
Cukros üdítőitalok (lehető legkevesebb)

Alkohol okozta májkárodosás
Az alkoholtartalmú italok fogyasztása már a régmúltra tekint vissza, a jó minőségű italom mérsékletes fogyasztása kiegészíti az egészséges táplálkozást.  A túlzásba vitt és főleg a rendszeres alkoholfogyasztás azonban károsodást okoz az alkohol lebontási helyén: a májban, mely egy darabig visszafordítható, de bizonyos idő után maradandó májbetegséget idéz elő.

Milyen elváltozásokat okoz az alkohol a májban?
Az alkohol lebontása során a májban egy toxikus vegyület, az acetaldehid keletkezik, amely direkt májméreg, hatására először elzsírosodás, majd, ha a terhelés tovább folytatódik, gyulladás jön létre. A gyulladásos reakció kapcsán olyan anyagok szabadulnak fel, amelyek hatására a májsejtek elpusztulnak és kialakul az alkoholos hepatitis kórképe.

Ha az ártalom itt megáll, az újjászülető májsejtek még regenerálják a máj működését. Ellenkező esetben a máj kifárad, új sejtek nem képződnek, és az elpusztultak helyét hegszövet (fibrózis) tölti ki. Ez már visszafordíthatatlan állapot, és most már egészen kevés mennyiségű alkohol is májsejt-pusztulást okoz. Az egyre kevesebb májszövet és egyre több heges terület kialakulása okozza a májzsugorodást, májcirrhosist. 

Ez nem azt jelenti, hogy a máj kisebb, ellenkezőleg, sokszor kétszeresére is nőhet. A kevés működő maradék májsejt könnyen felmondja a szolgálatot, és májelégtelenség következik be, ami gyorsan halálhoz vezet.

Milyen mennyiségű alkohol káros?
(forrás: Rodler Imre (szerk.): Táplálkozási ajánlások a magyarországi felnőtt lakosság számára, 2004

A rendszeres alkoholfogyasztás sokféleképpen veszélyezteti az egészséget. Aki iszik alkoholos italt, mértékkel tegye, aki nem, ne kezdje el.

1 egység alkohol: 2-3 dl sör, vagy 1-1,5 dl bor, vagy 2 cl égetett szeszesital.

Jó tanácsok
Aki úgy dönt, hogy időnként fogyaszt alkoholos italt, mértékletesen tegye.

Ez a nők számára naponta legfeljebb 1, férfiak számára legfeljebb 2 egységet jelent.

Az alkoholos italt célszerű étkezéssel egy időben fogyasztani, akkor lassabb az alkohol felszívódása. A tudomány jelenlegi állása szerint a mérsékelt alkoholfogyasztás 45 éven felüli férfiak, és 55 éven felüli nők esetén csökkenti a koszorúér-betegség kockázatát.

A kedvező hatást hatékonyan fokozza az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás, a dohányzás mellőzése és az elhízás megelőzése, kezelése. A mérsékelt alkoholfogyasztás a fiatalok számára kockázatcsökkenést nem, vagy igen kis mértékben eredményez, viszont jelentős mértékben növeli a hozzászokás és a rendszeres ivás kialakulásának veszélyét.

Már a mérsékelt alkoholfogyasztás is növelheti a nők egy részében a mellrák kockázatát, az ennél nagyobb mértékű ivás pedig mindkét nemben a közlekedési, munkahelyi balesetek, szélütés, agyvérzés, az idült májbetegség, az erőszakos cselekedetek, az öngyilkosság és néhány daganatos megbetegedés veszélyét.

Nettó térfogat: 250 ml
Összetevők: articsóka (Cynara scolimus L.) vizes kivonat- standardizált 5% cinarin tartalommal, máriatövis (Silybum marianum (L). Gaertn.) mag száraz kivonat 25:1- standardizált 80% szilimarin tartalommal, kolin-bitartarát, étkezési sav (citromsav), természetes lime aroma, L-metionin, mio-inozitol, L-ornitin-hidroklorid, tartósítószer (kálium-szorbát), nikotinamid, kurkuma (Curcuma longa L.) gyökér száraz kivonat- standardizált 19% kurkumin tartalommal, kalcium-D-pantotenát, piridoxin-hidroklorid, tiamin-hidroklorid, riboflavin, víz.
Adagolási javaslat: Napi 25 ml önmagában, vagy 1dl vízzel lenyelve. Használat előtt felrázandó! A nap bármely szakában fogyasztható.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságos. 

Hatóanyag a napi adagban 25 ml-ben

Articsóka (Cynara scolymus L.) levél kivonat 320 mg

amelyből standardizált cinarin 16 mg

Máriatövis (Silybum marianum (L.) Gaertn.) termés kivonat 25:1 262,5 mg

amelyből standardizált szilimarin 210 mg

Kolin-bitartarát 200 mg

amelyből kolin 82,5 mg

Mio-inozitol 100 mg
L-metionin 100 mg

L-ornitin HCl 50 mg

Kurkuma (Curcuma Longa L.) gyökér kivonat 12,6 mg

amelyből standardizált kurkuminok 2,39 mg

B1-vitamin (tiamin) 1,1 mg (100%)

B2-vitamin (riboflavin) 1,4 mg (100%)

B3-vitamin (niacin) 16 mg (100%)

B5-vitamin (pantoténsav) 6 mg (100%)

B6-vitamin (piridoxin) 1,4 mg (100%)

Átlagos tápérték

100 ml termékben

Energia (kJ/kcal) 85 kJ/20 kcal

Zsír (g) < 0,5 g

amelyből telített zsírsavak (g) < 0,1 g

Szénhidrát (g) 4,5 g

amelyből cukrok (g) < 0,5 g

Fehérje (g) < 2 g

Só 0,04 g

NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g
Cukormentes: < 0,5 g/100 ml fogyasztásra kész termékben. A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.

Magyar márka. 100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Epeköves és epekő képződésre hajlamos egyéneknek nem ajánlott! A készítmény természetes voltából eredően üledékképződés előfordulhat, ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.

A termék 12 éves kortól alkalmazható
A termék nem alkalmazható vérhígítók használata esetén
A termék cukorbetegség melletti alkalmazásával kapcsolatban egyeztessen kezelőorvosával, mert az inzulin vagy szájon át szedett gyógyszerek dózisának módosítására lehet szükség
A termék nem alkalmazható terhesség és szoptatás idejében
Epeköves és epekő képződésre hajlamos egyéneknek nem ajánlott!
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Felbontás után hűtőben tárolandó.
OGYÉI ny.sz: 25161/2020