- Vonalkód: 5999887168031
- Egységár: 5.10 Ft/ g
Megrendelés szükséges
Nett food tallér kukoricából 100g termék vásárlása, rendelése
Nett food tallér kukoricából 100g
Termékleírás:
Ajánljuk gluténérzékenyeknek étkezési célra! Élettani hatása miatt érdemes fogyasztanunk, vitamindús, finom táplálék. A kukorica az egyik legnépszerűbb gabona, sokan, sokféleképpen fogyasztják. Bár a kukorica a pázsitfűfélék családjába tartozó gabona, külleme mégis merőben eltér a többi, e csoportba tartozó növénytől. 5-7 ezer éve termesztik, az indiánok ősi eledele.
Európába Kolumbusz Kristóf hozta el, és spanyol közvetítéssel terjedt el a kontinensen, majd Ázsiában is. Hazánkba Törökországból érkezett. Egyik fontos táplálkozás-élettani jelentőségét magas fehérje- és szénhidráttartalma adja. A cukortartalom a zsenge kukoricában a legmagasabb. A benne rejlő fehérje mennyisége a hüvelyesekhez hasonlóan magas, zsírtartalma viszont négyszerese a zöldborsónak.
Több vitamint, elsősorban B1, B2, B3, C és E vitamint tartalmaz, ennél fogva szerepe van az idegrendszer ép működésében, a bőr védelmében, az anyagcsere megfelelő működésében, a csontok, fogak és vérerek egészségének megőrzésében. A benne rejlő ásványi anyagok közül kalcium, magnézium, kálium, vas, cink és a réz említhető, melyek az optimális szív- izom- és bélműködést segítik.
A kalcium csontjainkat, a cink az immunrendszerünket erősíti és védi bőrünket. Hazánk területén az Őrségben található a legtöbb tradicionális kukorica alapú étel, Erdélyben pedig kedvelt népi eledel a puliszka. Nagyanyáink leggyakrabban prószát, gánicát, dödöllét és kukoricás kenyeret készítettek belőle.
Mivel gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
A fűszerek közül jól illik hozzá a kakukkfű, a szurokfű, a rozmaring és a majoránna.
100 g termékben:
Energiatartalom: 385 kcal/ 1627 kJ
Fehérje: 8,7 g
Szénhidrát: 76,5 g
Zsír: 3,9 g
Rost: 4,3g
Só: 0,98g
Összetevők:
Teljes kiőrlésű kukoricaliszt (99,5%)
Tengeri só (0,5%)