Menu
Your Cart

ÜNNEPI NYITVATARTÁS ÉS SZÁLLÍTÁSI REND!

Gal marhakollagén peptidek 300g

Gal marhakollagén peptidek 300g
Fix szuperáras! Új csomagolás -5 %
Gal marhakollagén peptidek 300g
  • Vonalkód: 5999568600881
  • Egységár: 15.27 Ft/ g
Ár: 4 330Ft
Eredeti ár: 4 580Ft
Nettó ár: 3 409Ft
Ár hűségpontokban: 4886

MEGÚJULT CSOMAGOLÁS!

Ez a termék akár MA átvehető vagy Holnapra Önnél!
Tegye kosárba és rendelje meg! Ez a termék ma nyitvatartási időben átvehető. Akár holnapra tudjuk küldeni, 13 óra előtt leadott rendelés esetén.
Személyes átvétel
Ingyenes. 1084 Budapest Bacsó Béla u. 29.
Csomagautomata
890Ft, 20.000Ft felett ingyenes. Átutalás vagy online bankkártya
Futár
1290Ft, 20.000Ft felett 490Ft. Utánvét esetén +200Ft.

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. A termék átlagos beszerzési idejét, ha az nincs készleten, minden terméknél feltüntetjük. Köszönjük.

Gal marhakollagén peptidek 300g termék vásárlása, rendelése

Vélemények a termékről

Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Gal marhakollagén peptidek 300g

Kötőszövet-támogató előemésztett kollagénfehérje legelőn tartott, füvet legelő szarvasmarhákból.

E kollagénünk jótékony hatásai, fogyasztásának élettani előnyei nem különböznek a sertéskollagénünkéitől, ezért az alábbi leírás sem hordoz különbségeket. Fontos azonban kiemelnünk, hogy marhakollagén-alapanyagunk kizárólag legelőn tartott, füvet legelő szarvasmarháktól, kíméletes állattartásból származik. Az emlősök szervezetét felépítő fehérjék legnagyobb részét kollagén típusú fehérjék adják, hiszen a bőr, csont, ízületek, erek, kötőszövetek és különböző szervek jelentős részét ezek alkotják. Idáig a kollagén típusú fehérjék 28 fajtáját azonosították, azonban a szervezetet alkotó kollagének 90%-át egyetlen típus adja, az I-es típusú kollagén fehérje. A kollagén-fehérjék a többi fehérjétől főleg nagyságukban és aminosav-összetételükben különböznek. Ezek szervezetünk legnagyobb méretű fehérjéi. Aminosav-összetételük pedig a többi fehérjéétől abban különbözik, hogy glicin-tartalmuk nagyon magas (~35%), sokkal alacsonyabb az ún. elágazó láncú aminosav-tartalmuk (BCAA: leucin, izoleucin, valin), nem tartalmaznak triptofánt, és cisztein- és metionin-tartalmuk is jóval alacsonyabb. Ezek óriási jelentőségéről hamarosan szó lesz.

A modern nyugati táplálkozásból szinte teljesen hiányoznak a kollagén-fehérjék, hiszen fehérjeforrásaink nagy része színhúsokból származik, és nem a kollagén-tartalmú állati részekből (csont, bőr, ízületek, stb.). Persze, hisz pacalt, kocsonyát, csontlevest, körömpörköltet és hasonlókat manapság egyre ritkábban eszünk. Nagy hiba! Mivel az állati szervezet fehérje-tartalmának is jelentős része kollagén-fehérje, és az őseink illetve a mai vadászó-gyűjtögető népek fehérje-bevitelének szinte teljes egésze állati eredetű, ezért logikus, hogy a fehérje-bevitelük komoly hányada kollagén típusú kellett hogy legyen. Őseink és a mai vadászó-gyűjtögető népek hasznosítottak mindent az állatból, nemcsak a húsát ették meg. Ebből számomra az következik, hogy evolúciónk során a magas kollagénfehérje-fogyasztáshoz adaptálódtunk, ez számunkra az egészséges. Ha az elfogyasztott fehérjéknek csak csekély mennyisége kollagén-természetű, az idegen a szervezetünk számára, és problémákat kell hogy okozzon. A következőkben e sejtést próbálom alátámasztani.

A csökkentett kalóriabevitellel (CR = Calorie Restriction) állatokon jelentős élethossz-növekedést és csökkent betegségkockázatot lehet elérni. Állatok esetén ezt könnyű volt megállapítani. Egyszerűen kevesebb ételt adtak a kísérleti állatoknak, és megnézték, hogy a kontrollcsoporthoz képest mennyivel éltek tovább, mennyivel kevesebb betegség fordult elő. Embernél ilyen kísérletet csinálni ugye elég problémás. Ezért ott csak különböző mutatókat tudnak vizsgálni, amelyekből következtetéseket tudnak levonni. A CR élethosszra és egészségre gyakorolt pozitív hatását a kutatók jelentős mértékben tulajdonítják a CR következtében csökkenő IGF-1-, tehát az inzulinutánzó növekedési faktor-, és a növekvő IG-FBP-3-szintnek, utóbbi az IGF-1-et megkötő és káros hatásait semlegesítő fehérje. Humán CR-vizsgálatokból 2008-ig csupán rövidtávú kísérleteket rendeztek meg (pár hét - hónap). Ezekben rendre megállapították, hogy embereknél is csökken az IGF-1-szint, tehát a CR hatásosnak bizonyul. 2008-ban azonban megszületett az eredménye az első olyan vizsgálatnak, ahol hosszútávon vizsgálták a CR hatásait embereken. Itt azt vették észre, hogy a CR embereken 3 hónapig eredményez csak csökkent IGF-1/IGFBP-3-arányt, utána az növekedni kezd. Ugyanakkor a magas kalória-, szénhidrát-, és alacsony fehérjebevitellel rendelkező vegán csoport IGF-1/IGFBP-3-aránya hoszszútávon is alacsony marad. A CR-csoport néhány tagját megkérték, hogy miután az IGF-1/IGFBP-3-arányuk viszszaállt az eredeti, magas értékre, úgy folytassák a CR-diétájukat, hogy a fehérjebevitelüket a vegán csoporthoz hasonlóan alacsony szinten tartják. Ennek hatására újra visszacsökkent az arány a kedvező szintre. A kutatók megállapítása, hogy az állatoknál tapasztaltakkal ellentétben a CR emberek esetében növekvő élethosszt csak akkor eredményez, ha a fehérjebevitel is korlátozva van (~ 0,8 g/testsúly-kg), nemcsak a kalória.

Egy másik, 2012-es vizsgálatban megállapították, hogy egy ún. mTORC fehérje-komplexet erősen, direkt módon aktiválják az ún. BCAA aminosavak, főleg a leucin. Ezek az aminosavak a tejfehérjékben és a húsokban találhatóak csak meg nagy mennyiségben. Az mTORC fokozott aktivitása azért akkora probléma, mert mind az IGF-1, mind az inzulin ezen keresztül fejtik ki negatív hatásaik nagy részét. Az mTORC aktivitását fokozza az IGF-1 és az inzulin is. Éppen ezért nem jó, ha ezek szintje magas. A fokozott mTORC-aktivitás csökkenti az élethosszt, és fokozza a civilizációs betegségek kockázatát. Ma már fejlesztenek is az mTORC aktivitása gátlásának elvén alapuló rák- és szívrohamellenes gyógyszereket. A kutatók megállapítása, hogy egy húsokat nélkülöző, zöldségeken és komplex szénhidrátokon alapuló paleolitszerű diéta lenne a legmegfelelőbb! Megrendezésre kerültek olyan állatkísérletek is, ahol az állatoktól megvontak egyes aminosavakat. Mind a metionin, mind a triptofán megvonásával nőtt az állatok élethossza, holott nem csökkentették a kalóriabevitelüket! Mindez alátámasztja a kollagén-fehérjék túlsúlyának fontosságát. Miért is? Ahogyan a cikk elején már írtam, a kollagén-fehérjék alig tartalmazzák a problémás aminosavakat (BCAA-k, triptofán, metionin), míg a húsok és tejfehérjék bővelkednek bennük. A mai vadászó-gyűjtögetők és őseink jóval több fehérjét esznek/ettek, mint 0,8 gramm/testsúly-kg, amit a 2008-as kutatás ajánl, és nem kivitelezhető egy szinte csak zöldség alapú diéta sem, amit a 2012-es tanulmány ajánl. Ilyen alacsony fehérjebevitel amúgy sem egészséges hosszútávon; az izom sorvadásához, az immunrendszer gyengüléséhez, és akár a csontsűrűség csökkenéshez is vezethet közvetve.

A kollagén-fehérjék tehát csökkentik az mTORC aktivitását, és segítik csökkenteni a triptofán és metionin szintet is. Mindezek jobb egészséghez és hosszabb élethez vezetnek. Sőt, egy újabb, 2014-es kutatás már arra is enged következtetni, hogy még az IGF-1-szint is csökkenthető a segítségével mellékhatások nélkül, ami szintén növeli az élethosszt. Ehetünk sok fehérjét tehát, de vigyázzunk, hogy fehérjebevitelünknek csak kb. a fele legyen színhús, a többi pedig kollagén-típusú fehérjéket tartalmazó állati részekből származzon (vagy kollagén-kiegészítőkből).

Lássuk akkor most mire is jó a közvetlen kollagén kiegészítés

Elöljáróban fontos tisztázni, hogy a normál étkezési zselatint (ahogyan pl. a kocsonyát is) óriás méretű fehérjék alkotják, amelyek alig emészthetőek. A kutatásokban kizárólag előemésztett (hidrolizált) zselatint/kollagént használtak (többnyire italba keverhető por formájában). Ezek kollagén peptideket, és nem egész fehérjéket tartalmaznak. A normál zselatinról nem tudni, használ-e.

Mire jók tehát a kollagén peptidek:

Bőr és haj

Csökkenti a nagyobb ráncok mélységét, és megállítja újabbak kialakulását, kisebb ráncokat segít eltünteti.
Fokozza a bőr hidratáltságát és feszességét.
Fokozza a bőr kollagén- és elasztin-tartalmát, így a rugalmasságát.
Növeli a bőrben mért hemoglobinszintet, tehát javítja a mikrocirkulációt.
Csökkenti az arcbőr zsírosságát, így az akné előfordulását, súlyosságát.
Vastagabb, sűrűbb hajhoz, gyorsabb hajnövekedéshez segít.
Csökkenti a szeborreát (a hajzsírosodást és a korpásodást).
Csökkenti a diffúz és férfias típusú hajhullást (férfiaknál és nőknél is).

Továbbiak
Csökkenti az ízületi fájdalmakat.
Fokozza az alvás hatékonyságát (a glicin-tartalma miatt).
Fokozza a tanulási képességet, az emlékező-, felidéző-képességet stimuláció nélkül (glicin).
Fokozza a nagyagyban az új idegsejtek termelődését (erre csak egérkísérletet végeztek).
Segíti csökkenteni az étvágyat az emésztőrendszer által termelt hormonok kiegyensúlyozása által.
Fokozza a perifériális keringést (fejbőr és ujjak).

Fogyasztási javaslat:
Napi 1 púpozott evőkanál (10 gramm) fogyasztását javasoljuk min. 3 hónapon keresztül, hogy a megfelelő hatást el­­ér­jük. Akár 3 púpozott evőkanállal (30 gramm) is fogyaszthatunk naponta összesen. Legjobb reggelihez és/vagy lefekvés e­lőtt fogyasztva.

Bármilyen folyadékba belekeverhető, akár forró leves­be is.
Íze könnyen elfedhető, meleg vízbe, tejbe vagy kókusztejbe keverve, édesítve, vaníliával ízesítve finom ital készíthető belőle. Müzlit belekeverve vagy banánt beleturmixolva , beleszeletelve még finomabb. Kiváló indítója a napnak reggel…

Összetevők:
100% kollagén peptidek (hidrolizált kollagén legelőn tartott, füvet legelő szarvasmarhákból)

Figyelmeztetések:
Az ajánlott adagot ne lépje túl! Kisgyermek elől elzárva tartandó.