- Vonalkód: 5999886305062
- Egységár: 11.75 Ft/ g
Megrendelés szükséges
Caleido fibersol-2 élelmi rost 200g termék vásárlása, rendelése
Caleido fibersol-2 élelmi rost 200g
Magas rost tartalom!
Természetes, vízben oldódó, rezisztens élelmi rost, étrendkiegészítő
A termék tulajdonságai
Minimum 90% szárazanyag-tartalmú oldható élelmi rost
Íztelen, tört fehér por
Minimális viszkozitású
Nagyon jól oldódik vízben, tiszta oldatot képezve
Tisztítják a vastagbelet, eltávolítják a méreganyagokat
Lassítják a szénhidrátok felszívódását a bélből, ezáltal mérséklik a vércukorszint emelkedését
Csökkenthetik a koleszterinszintet
Az élelmi rost megváltoztatja a bélflóra összetételét, a hasznos baktériumok javára
A gyomorban megduzzadva teltségérzetet okoznak, így csökkentik az étvágyat
Biztosítják a napi székletürítést, megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel (1,5 - 2,5l/nap) együtt megakadályozzák a székrekedést
Egy részük prebiotikus hatású
Információk
A Fibersol 2 – minimum 90% szárazanyag-tartalmú oldható élelmi rost, amely könnyen oldódik vízben, íztelen, tört fehér por és nem befolyásolja a hő (így fel lehet használni főzéshez, sütéshez), és az egyik leggazdaságosabb rostforrás. Pozitívan befolyásolja a vér glükóz szintjét. Segít fenntartani az egészséges bélműködést, így csökkentve a különböző betegségeket. Tanulmányok igazolták az egészségre jótékony tulajdonságait, többek között hatással van a tápcsatornára, a vércukor- és koleszterinszintre.
Az aktuális napi referencia érték (DRV) a napi 25g rost mennyiség. A fokozott rost bevitel klinikailag bizonyított egészségügyi előnyöket jelent, főleg cukorbetegség, fogyás és más emésztési egészséggel kapcsolatos kérdésben. Az amerikai kutatók arról számoltak be a közelmúltban, hogy a fokozott rostbevitel által kisebb a kockázat a szív-és érrendszeri és légúti megbetegedésekben.
Az étkezési rostokat oldhatóságuk és táplálkozás-élettani viselkedésük szerint két csoportra osztjuk:
Vízben oldhatatlan (cellulóz, hemicellulóz, lignin) és vízoldékony (pektin, növényi gumik és gyanták) rostok
A szervezetnek mindkét típusú rostra szüksége van. Ezek általában együtt találhatóak a legtöbb növényi eredetű élelmiszerben.
Vízoldékony rostban különösen gazdagok: az alma, a citrusfélék, a legtöbb friss és aszalt gyümölcs, a zöldségek, a hüvelyesek és a zabpehely
Vízben oldhatatlan rostban különösen gazdagok: a gabonafélék (korpa), a rizs, a kukorica, az eper stb.
A rostok jótékony hatásai:
- Csökkenthetik a koleszterinszintet
- Tisztítják a vastagbelet, eltávolítják a méreganyagokat
- Lassítják a szénhidrátok felszívódását a bélből, ezáltal mérséklik a vércukorszint emelkedését
- A gyomorban megduzzadva teltségérzetet okoznak, így csökkentik az étvágyat
- Biztosítják a napi székletürítést, megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel (1,5 - 2,5l/nap) együtt megakadályozzák a székrekedést
- Egy részük prebiotikus hatású
Az élelmi rost megváltoztatja a bélflóra összetételét, a hasznos baktériumok javára. A tudósok úgy vélik, hogy a bélrendszerben élő mikrobák segítenek megőrizni az emésztőszervrendszer egészségét.
Javasolt felhasználás, adagolás
Egy adag = 1 evőkanál
Gyümölcslébe, egyéb italokba, ételekbe keverve fogyasztható.
Tárolás
Szobahőmérsékleten, fénytől-, nedvességtől védve