- Vonalkód: 5999884818427
- Egységár: 6.60 Ft/ g
Megrendelés szükséges
Nature cookta aszkorbinsav 250g termék vásárlása, rendelése
Nature cookta aszkorbinsav 250g
Az aszkorbinsav tulajdonképpen a C-vitamin kémiai megnevezése, melyről köztudott, hogy elengedhetetlen az emberi szervezet egészséges működéséhez, természetes védőhatása miatt. Az aszkorbinsav tulajdonképpen a C-vitamin kémiai megnevezése, melyről köztudott, hogy elengedhetetlen az emberi szervezet egészséges működéséhez, természetes védőhatása miatt. Az aszkorbinsavat testünk azonban nem képes önmagától előállítani, így fontos, hogy étkezésünk során biztosítsuk annak rendszeres bevitelét. A C-vitamin az immunrendszer fő erősítője, fokozza a fehérvérsejtek képződését és azok működését. Ezen kívül fontos szerepet játszik a csontok és porcok kötőszövetének felépítésében, valamint a vas szervezetünkbe való hatékony felszívódásában. Az étkezési aszkorbinsav gyakorlatilag mennyiségi korlátozás nélkül használható a sütés-főzés során, hiszen mivel vízben oldódó vitamin – túladagolása nem lehetséges, a szervezet számára felesleges mennyiség a vizelettel természetes módon ürül. A Nature Cookta Aszkorbinsav 100%-ban természetes, étkezési célokra alkalmas aszkorbinsavat tartalmaz. A konyhában a kenyérfélék sütése során egy kávéskanál aszkorbinsav alkalmazása javallott, hozzáadásával könnyebb, nyújthatóbb állagú tésztát, majd sütés után kevésbé morzsálódós kenyeret, pékárut kapunk. Az aszkorbinsav a befőzés során is kedvelt adalékanyag. Természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök megbarnulását. Csipkebogyó jótékony hatásai Köztudott, hogy a csipkebogyó tízszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom. Ezen kívül szép számban találhatunk benne, cukrot, pektint, gyümölcssavakat, magnéziumot, vasat, kalciumot, illóolajat, cseranyagot, nyomokban karotint, B-1, B-2, K és P vitaminokat. Magas magnéziumtartalmának köszönhetően fontos szerepe van a szív-és érrendszeri betegségek, keringési zavarok gyógyításában, ugyanakkor serkenti a gyomornedvek működését, csökkenti a vérnyomást és idegnyugtató is. Jótékony hatásának köszönhetően az étrend- kiegészítők gyakori alkotóeleme. C-vitamin felfedezésének története Szent-Györgyi pályafutásának elején a biológiai oxidációval foglalkozott, kimutatta, hogy az anyagcsere a hidrogén és az oxigén aktiválásán alapul. Ennek az oxidációs folyamatnak a késését kutatta, amelyből azt a következtetést vonta le, hogy ez valamilyen redukáló anyag meglétére utal. Megoldásként olyan növényt keresett, melyből az akkor még hexuronsavnak nevezett anyagot nagyobb mennyiségben ki lehet vonni. Ez a növény akkor a paprika lett, első alkalommal a szegedi paradicsompaprika 10 liter présnedvéből 6,5 gramm hexuronsavat tudtak kivonni. Így a C-vitamin nagy mennyiségű előállítása és a felhasználhatósága mindenképpen az ő nevéhez fűződik. Felfedezésének köszönhetően lehetővé vált az aszkorbinsav nagy mennyiségben való előállítása, így minden C-vitamin hiányból eredő betegségnek a gyógyítása is, mint például a skorbut. Szent-Györgyi Albert professzor munkásságáért 1937-ben orvosi és élettani Nobel-díjat is kapott elismerésként és mint a C-vitamin feltalálója vonult be az orvostudomány történetébe. C-vitamin szerepe és hatása A C-vitamin kiemelten fontos szerepet játszik a sejtek biokémiai folyamataiban. Az eddig kutatások szerint a C-vitamin antioxidáns hatású, vagyis védi a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól. Ezen alapvető tulajdonságának köszönhetően fontos szerepe van számos betegség megelőzésében, vagy annak kockázatának csökkentésében. Ilyen a szívinfarktus és a koszorúér-betegségek, elkerülhetőek a különböző rákos megbetegedések, jelentős szerepe van a növekedésben, a fogak és csontok fejlődésében. Emellett az aszkorbinsav kiemelt szerepet játszik az immunrendszer működésében, igazi hatását az immunrendszer működésének fokozásán keresztül fejti ki. Növeli a fehérvérsejtek számát, vírus és baktérium-ellenes hatása is bizonyított. A C-vitamin felszívódását segítik a bioflavonoidok, melyek szintén antioxidáns hatású vegyületek. Dohányzó embereknek kiemelten fontos a nagy dózisú C-vitamin fogyasztása.