Menu
Your Cart

Nett food tallér kukoricából 100g

Nett food tallér kukoricából 100g
Gluténmentes
Nett food tallér kukoricából 100g
  • Vonalkód: 5999887168031
  • Egységár: 5.10 Ft/ g
510Ft
Nettó ár: 432Ft
Ár hűségpontokban: 510
Személyes átvétel
Ingyenes. 1084 Budapest Bacsó Béla u. 29.
Csomagautomata
890Ft, 20.000Ft felett ingyenes. Átutalás vagy online bankkártya
Futár
1290Ft, 20.000Ft felett 490Ft. Utánvét esetén +200Ft.

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. A termék átlagos beszerzési idejét, ha az nincs készleten, minden terméknél feltüntetjük. Köszönjük.

Nett food tallér kukoricából 100g termék vásárlása, rendelése

Vélemények a termékről

Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Nett food tallér kukoricából 100g

Termékleírás:

Ajánljuk gluténérzékenyeknek étkezési célra! Élettani hatása miatt érdemes fogyasztanunk, vitamindús, finom táplálék. A kukorica az egyik legnépszerűbb gabona, sokan, sokféleképpen fogyasztják. Bár a kukorica a pázsitfűfélék családjába tartozó gabona, külleme mégis merőben eltér a többi, e csoportba tartozó növénytől. 5-7 ezer éve termesztik, az indiánok ősi eledele.

Európába Kolumbusz Kristóf hozta el, és spanyol közvetítéssel terjedt el a kontinensen, majd Ázsiában is. Hazánkba Törökországból érkezett. Egyik fontos táplálkozás-élettani jelentőségét magas fehérje- és szénhidráttartalma adja. A cukortartalom a zsenge kukoricában a legmagasabb. A benne rejlő fehérje mennyisége a hüvelyesekhez hasonlóan magas, zsírtartalma viszont négyszerese a zöldborsónak. 

Több vitamint, elsősorban B1, B2, B3, C és E vitamint tartalmaz, ennél fogva szerepe van az idegrendszer ép működésében, a bőr védelmében, az anyagcsere megfelelő működésében, a csontok, fogak és vérerek egészségének megőrzésében. A benne rejlő ásványi anyagok közül kalcium, magnézium, kálium, vas, cink és a réz említhető, melyek az optimális szív- izom- és bélműködést segítik.
A kalcium csontjainkat, a cink az immunrendszerünket erősíti és védi bőrünket. Hazánk területén az Őrségben található a legtöbb tradicionális kukorica alapú étel, Erdélyben pedig kedvelt népi eledel a puliszka. Nagyanyáink leggyakrabban prószát, gánicát, dödöllét és kukoricás kenyeret készítettek belőle. 

Mivel gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. 
A fűszerek közül jól illik hozzá a kakukkfű, a szurokfű, a rozmaring és a majoránna. 

100 g termékben: 

Energiatartalom: 385 kcal/ 1627 kJ 
Fehérje: 8,7 g 
Szénhidrát: 76,5 g 
Zsír: 3,9 g 
Rost: 4,3g 
Só: 0,98g 

Összetevők:

Teljes kiőrlésű kukoricaliszt (99,5%)
Tengeri só (0,5%)