- Vonalkód: 5999860135067
- Egységár: 6.30 Ft/ g
Megrendelés szükséges
Gabijó lekvár barack 200g termék vásárlása, rendelése
Gabijó lekvár barack 200g
Összetevők: kajszibarack (50%), almalé sűrítmény, citromlé sűrítmény, zselésítő anyag: pektin édesítőszer: szteviol glikozidok.
100 g termék 50 g kajszibarack felhasználásával készült.
Édesanyám kezdetben a saját- és szomszédos kertekben gyümölcsöket és fűszernövényeket kezdett termeszteni, melyek termését saját kezűleg feldolgozta kistermelői üzemében. Portékáit szezonális jelleggel a helyi piacra is kivitte, ahol az érdeklődők egy kis kóstolóval egybekötve vásárolni tudtak. Kiindulásképpen az általa eladásra kínált termékkörből választottunk egyet, melyet közösen, sok-sok munkával tovább csiszoltunk. Így született meg a GabiJó lekvárcsalád.
Elsőként 4 különböző, 240 g-os termékkel jelentünk meg, melyek különleges ízkombinációit ő maga álmodta meg. Ezekben a termékeinkben édesítésre – cukortartalmuk minimalizálása érdekében – cukor helyett eritrit és stevia keverékét alkalmazzuk. Így tudjuk elérni, hogy 100 g lekvár – gyümölcstől függően – mindössze 4,4g – 8g cukrot tartalmazzon, gyümölcstartalma pedig elérje a 80%-ot!
Az első 4 termékünk megjelenését követő egy évre 3 új, 200 g-os lekvárral is előrukkoltunk, melyek nemcsak megjelenésükben, hanem összetételükben is merőben mások. Megtervezésüknél próbáltunk valamelyest kedvezőbb árú készítményeket összeállítani, és azon vásárlóink kedvében is járni, akikhez a klasszikus, egy-gyümölcsös ízek közelebb állnak.
A 200 g-os termékeinket almalé sűrítménnyel és steviával édesítjük. Az alma sűrítményben található természetes almacukor következtében a 200 g-os lekvárjaink cukortartalma magasabb – 20,5g – 21,5g – mint a 240g-os kategóriánk esetében, összességében mégis legalább 30%-kal alacsonyabb, mint a hagyományos, finomított cukorral készített lekvároknál.
A készítményekben fölhasznált gyümölcs egy jelentős része saját termés, melyet a szedést, válogatást, magozást és mosást követően fagyasztva tárolunk, hogy a belőlük főzött és eladásra kínált lekvárok mindig frissek legyenek. A lekvárjaink iránti élénkülő kereslet következtében saját gyümölcseinket ki kell egészítenünk vásárolt gyümölcsökkel is, melyeket hazai hűtőházakból szerzünk be.
A lekvárok Bács-Kiskun megyei kisüzemünkben, 100% kézi munkaerővel készülnek. Az alapanyagok gondos előkészítését követően, a kíméletes főzés rozsdamentes acél lábosokban történik. A főzések alatt folyamatosan mérjük és beállítjuk a késztermékek szárazanyagtartalmát és PH szintjét is, a sztenderd, kiváló minőség garantálása érdekében. A lekvár üvegekbe töltését, és lezárását követően elvégezzük az üvegek csírátlanítását, másnap pedig következik a címkézés és a lekvárok gyűjtőkartonokba helyezése, hogy szállításra kész állapotban várják a megrendeléseket.