Menu
Your Cart

20.000Ft felett Foxpost automatába INGYENES, házhoz szállítva 1.000Ft-ot mi állunk a szállítás díjából!

Friss pufi puffasztott rizs 85g

Friss pufi puffasztott rizs 85g
Friss pufi puffasztott rizs 85g
  • Vonalkód: 5999882885056
  • Egységár: 4.24 Ft/ g
360Ft
Nettó ár: 305Ft
Ár hűségpontokban: 360
Személyes átvétel
Ingyenes. 1084 Budapest Bacsó Béla u. 29.
Csomagautomata
890Ft, 20.000Ft felett ingyenes. Átutalás vagy online bankkártya
Futár
1290Ft, 20.000Ft felett 490Ft. Utánvét esetén +200Ft.

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. A termék átlagos beszerzési idejét, ha az nincs készleten, minden terméknél feltüntetjük. Köszönjük.

Friss pufi puffasztott rizs 85g termék vásárlása, rendelése

Vélemények a termékről

Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Friss pufi puffasztott rizs 85g

A puffasztott rizs felhasználható önmagában, vagy ízlés szerint tejben, joghurtba, müzlibe, olajos magvakkal, aszalt gyümölcsökkel, gabonapelyhekkel keverve, továbbá süteményekhez, édességek alapanyagaként, illetve díszítésre.

Natúr puffasztott rizs. Tartósítószert nem tartalmaz!

Tedd változatosabbá, egészségesebbé a reggelit puffasztott gabonákkal!

Ízletes, ropogós, könnyen emészthető termékek.

Magyarországon termelt rizsből!

Nassolnál, de nem mindegy mit? Vigyáznál családod egészségére?

A Friss Pufi puffasztott gabonák nem csak egészségesek, de finomak is!

Fogyasztható önmagában, tejjel, joghurttal, friss és aszalt gyümölcsökkel kombinálva, de ízletessé tehetsz vele desszerteket, süteményeket is.

A puffasztott gabonák könnyen emészthetőek, magas rosttartalmuknak köszönhetően jótékonyan hatnak a gyomor- és bélműködésre, nem terhelik a szervezetet. A bennük lévő szénhidrátok lassan szívódnak fel, nem emelik hirtelen a vércukorszintet.

Az egészséges táplálkozás központi elemei a gabonák, mivel magas vitamin-, fehérje- rost-, és ásványianyag-tartalmuk nélkülözhetetlen a szervezet számára. Könnyen emészthetők, nem puffasztanak, zsírtartalmuk alacsony. A puffasztás során a gabonaszem eredeti vitamintartalma jelentős részben megmarad. A puffasztmányok nem tartalmaznak tartósítószert, színezéket.

Te tudod, hogy mi a különbség az extrudált és a puffasztott gabonák között? :)

Meglepődnél, ha tudnád, hogy a két eljárás és végtermék mennyire különbözik egymástól!

Puffasztás: A hántolt, tisztított gabonát, rizst a puffasztásos technológia során nagy hőmérsékletű és nyomású zárt térbe helyezzük, majd ezt követően a túlhevített, gőzzel teli térből, a fedő nyitását követően a gabonaszemek szabad térbe jutva eredeti térfogatuk többszörösére nőnek. A puffasztás során a magvak eredeti térfogata akár 8-10 szeresére duzzadhat. Az így kapott termékeket többféle formában, ízesítésben lehet kapni! Számos élelmiszer, müzlifajta tartalmaz puffasztott gabonát, azonban önmagukban, tejbe vagy joghurtba keverve is nagyon kedvelt élelmiszer.

Extrudálás: Az extrudáció hatására nőhet a szénhidrátnak és a fehérjéknek az emészthetősége, csökkenhet a zsír és a vitamintartalom. De mi is történik? A meghántolt gabonákat folyékony masszává nyomják össze és egy szűk nyíláson átpréselik, majd megszilárdulva felveszi a formázó nyílás alakját. Ezzel a folyamattal megváltozik a gabona textúrája, az alakja, a színe. Különböző reggeliző ételek, müzlik, snackek készülnek belőlük, de önmagukban is fogyaszthatók.

A puffasztás és az extrudálás folyamatát sokan összekeverik, azonban nem ugyanaz. A puffasztással a rizs és a gabonaszemek beltartalmi értékeihez mesterségesen nem nyúlnak, a nyomás alatt térfogatuk többszörösére képesek megnőni és a gabonaszem eredeti vitamintartalma jelentős részben megmarad. Példának okáért a puffasztott búza akár 5-10-szer több élelmi rostot tartalmazhat, mint a búzaliszt.

Az extrudálás során a gabonaszemek eredeti formája, alakja megváltozik, más ízű, jellegű ropogtatni valót kapunk ezáltal.

A két termék mögött valójában teljesen más eljárás rejtőzik, más eszközök, gépek, berendezések kellenek a munkafolyamatok elvégzéséhez, a késztermékek előállításához. Közös tulajdonságuk azonban, hogy csak üzemi körülmények között van lehetőség ezen termékek biztonságos előállítására, otthon – mint pl. a pattogatott kukoricát – nem lehet elkészíteni.

Jó ropogtatást kívánunk!