- Vonalkód: 5999886615635
- Egységár: 16.83 Ft/ g
Megrendelés szükséges
Hideg nyalat piemont 60 mogyorókrém 180g termék vásárlása, rendelése
Hideg nyalat piemont 60 mogyorókrém 180g
Piemonti törökmogyoróból és perui bio nyers kakaóból.
Répacukormentes
Gluténmentes
Tej- és tejfehérjementes
Szójamentes
Tartósítószermentes
Összetevők:
Piemonti mogyoró 60%, nem hidrogénezett kókuszolaj, gyümölcskivonat, nyers bio kakaó.
Energia 100g termékben:
2495KJ/623kcal
Fehérje: 9g
Szénhidrát: 21g
-ebből cukor: 17g
Zsír: 53g
-ebből telített: 14g
Rost: 6g
Kálcium: 87g
Piemonti mogyoró (törökmogyoró)
A piemonti törökmogyoró nevéből adódóan Piemontból, Olaszország 2. legnépesebb régiójából származik. Az éghajlat és a föld adottságai miatt tökéletes a híres mogyoró termelésére. Íze és magas beltartalmi értéke miatt tartják a világ legjobb mogyorófajtájának. Jelentős fehérjeforrás, magas a vas-, foszfor- és káliumtartalma.
Gazdag E-vitaminban és B-vitaminokban, amelyek fontos szerepet játszanak a magzatvédelemben is.
A mogyoróban (csakúgy, mint pl. a gyümölcsökben) nagy mennyiségben találhatóak élelmi rostok. A rostok nagyon fontos szerepet töltenek be a táplálkozásban, többféle jótékony hatást gyakorolnak a szervezetre. Védenek az elhízás ellen, mivel a jóllakottság érzését keltik azáltal, hogy a gyomor-bélrendszerben megduzzadnak. Ezenfelül serkentik a bélműködést, és csökkentik a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Nem az a fontos, hogy kerüljük a zsírt, hiszen arra szükség van szervezetünk működéséhez. A lényeg az, hogy telítetlen zsírsavakat tartalmazó élelmiszereket fogyasszunk. A mogyoró pedig éppen ezt a rendkívül fontos tápanyagot tartalmazza. Napi 40 gramm mogyoró fogyasztása a tudósok szerint jelentősen csökkentheti a szívbetegségek kockázatát.
Perui bio kakaó
A nyers perui kakaópor Criollo fajtájú, ez a legritkább, legfinomabb kakaófajta. Magas antioxidáns tartalmú, mely természetes sejtvédő hatása révén segít az öregedési folyamatok lassításában. Jelentős magnéziumtartalma nélkülözhetetlen a megfelelő idegi, és izomműködéshez. A kakaó rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban. Az ORAC skálán előkelőbb helyet foglal el, mint a kategóriájában vezető Acai bogyó.
Perui bió kakaó magnézium, cink, réz, kén, kálcium, vas, kálium, mangán ásványi anyagokat, nyomelemeket tartalmaz. Támogatja a szív- és érrendszert, serkenti a vérkeringést, véralvadásgátló, segít szabályozni a vérnyomást, energetizáló és hangulatjavító hatása is van.