Menu
Your Cart

Domi humicin fekete fokhagyma étrend-kiegészítő kapszula 90db

Domi humicin fekete fokhagyma étrend-kiegészítő kapszula 90db
Domi humicin fekete fokhagyma étrend-kiegészítő kapszula 90db
  • Vonalkód: 5999081800355
  • Egységár: 164.11 Ft/ db
14 770Ft
Nettó ár: 11 630Ft
Ár hűségpontokban: 14770
Személyes átvétel
Ingyenes. 1084 Budapest Bacsó Béla u. 29.
Csomagautomata
890Ft, 20.000Ft felett ingyenes. Átutalás vagy online bankkártya
Futár
1290Ft, 20.000Ft felett 490Ft. Utánvét esetén +200Ft.

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. A termék átlagos beszerzési idejét, ha az nincs készleten, minden terméknél feltüntetjük. Köszönjük.

Domi humicin fekete fokhagyma étrend-kiegészítő kapszula 90db termék vásárlása, rendelése

Vélemények a termékről

Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!
Domi humicin fekete fokhagyma étrend-kiegészítő kapszula

A fokhagyma jótékonyan hat a keringési rendszerre, e´s ta´mogatja az immunrendszer ege´szse´ges működését. A cink e´s a szelén hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, e´s a mangánnal egyu¨tt hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni ve´delméhez. Összetevők: sza´ri´tott fekete fokhagyma o?rleme´ny, terme´szetes huminsav, cink-szulfa´t, manga´n-szulfa´t, na´trium-szelenit, zselatin (kapszula anyaga), csomo´soda´stga´tlo´ anyag: vi´zmentes kolloid szili´cium-dioxid. Adagolás: napi 2×1 kapszula, étkezés előtt, bőséges folyadékkal bevéve. A kapszula fő alkotó eleme a fekete fokhagyma, ami egy igazi különlegesség, melynek az alapja a friss fehér fokhagyma, amit szabályozottan magas hőmérsékleten, általában 60- 80 Celsius fokon, 30-35 napon keresztül valamint nagy páratartalom mellett folyamatosan melegítenek. A folyamat során a fokhagyma felveszi feketés árnyalatát, miközben a friss fokhagymára jellemző ízvilág határozottsága megszűnik, azonban a fizikai és a kémiai tulajdonságok egyaránt változnak, aminek jóvoltából növekedésnek indul a benne található antioxidáns és egyes vegyületek mennyisége. Ez azt jelenti, hogy nagyon sok értékes hatóanyag mértéke a többszörösére emelkedik a fokhagymában, így kifejezetten pozitív hatást gyakorolhat az immunrendszer működésére, de a szív- és érrendszer egészségéhez, a normális koleszterinszint fenntartásához szintén hozzájárulhat. A fekete fokhagyma átalakult vegyületeinek köszönhetően hozzájárul az ideiglenes stresszel szembeni ellenálló képességhez. A fekete fokhagyma közreműködik a normális koleszterinszint fenntartásában, a szív egészségének megőrzésében úgy, hogy mellette a lehelete is szalonképes marad! Továbbá a kapszula magas arányban tartalmaz huminsavat. A humin anyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban, a növények humifikálódása során keletkeznek. A huminok családjába tartoznak a biológiailag aktív és igen értékes huminsavak és fulvosavak, melyek legalább 70-féle ásványi anyagot tartalmaznak önmagukban, és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában. Ezek a hosszú molekulaláncú, különleges tulajdonságokkal rendelkező szerves makromolekulák a karbon-kori növényzetből, 300 millió évvel ezelőtt keletkezett tőzegből nyerhetők ki. Büszkén jelenthetjük ki, hogy a világ egyik legjobb minőségű, legtisztább humin anyag lerakódása Magyarországon található. Ebből a kinyert alapanyagból készül a Humicin® termékcsalád, melynek eredményességét és hatékonyságát 26 nemzetközi díj*támaszt alá. Ezt a kiváló minőségű alapanyagot használjuk fel a Humicin® Fekete fokhagyma étrend-kiegészítő kapszulákban. A huminsavak áldásos hatása révén a makro- és mikroelemek, nyomelemek (pl. magnézium, vas, króm, cink, réz, szelén) a megfelelő formában és a megfelelő mértékben tudnak felszívódni, és hasznosulni a szervezetben. A huminsavak önmagukban is jótékony hatásúak, mely hatások feltérképezése az egészségtudományok dinamikusan fejlődő területe. A huminsavak és fulvolsavak szervezetre gyakorolt jótékony hatásai: • immunerősítő, immunstimuláló hatás • antiallergiás hatás • antibakteriális, antivirális hatás („természetes antibiotikum”) • májregeneráló hatás • gyulladáscsökkentő hatás • vörösvértest képzés fokozása (terápiaként javasolt) • a bőr természetes védelmének erősítése az UV sugárzással szemben • reumatikus fájdalmak, ízületi gyulladásos betegségek esetén gyors javulást eredményez • napi rendszeres fogyasztásuk általános energetizáló, betegség megelőző hatású A kapszula további szervetlen alkotóelemei: szelén (Se), cink (Zn) és mangán (Mn) ionok. Mindegyik a humusz- és fulvosavak kötésében jelentkeznek, mely által ezek az ionok a szervezetbe könnyen jutnak be. Cink (Zn): A vírushelyzetben speciális szükség van ennek a nyomelemnek a részletesebb ismertetésére. A Zn-nek jelentős szerepe van: fenntartja minden nyálkahártya-hám, de elsősorban a felső légúti csillós hámsejtek épségét. A vas után a Zn fordul elő a legnagyobb mennyiségben az emberi szervezetben. A vassal ellentétben azonban Zn-raktározás nincs, a táplálékon keresztül folyamatos utánpótlásra szorulunk. A Zn pótlásra vírusfertőzéses időszakokban a légzőszervi hámsejtek működésének javítása, a helyi immunválasz erősítése érdekében szükség van. Alapvető szükség van rá az immunrendszer kiegyensúlyozott és erős működéséhez. Emellett, a Zn ionoknak bizonyos vírusfertőzések ellen egészen speciális szerepe van. A coronaviridae víruscsalád tagjai igen érzékenyek az általuk megtámadott sejtekben jelen lévő Zn ionokra, ugyanis a sejten belüli Zn képes kis mennyiségben is szorosan kötődni a fő vírusmásoló (RdRP) enzimhez, és azt blokkolva nagy hatékonysággal leállítja a vírus szaporodását. Ezt már a SARS-1 esetén leírták [Baric 2010]. Szelén (Se): A szelén a szervezetünkben a mindennapi működés, de a környezeti változásokra esetleg környezeti vagy pszichológiai stresszre adott védekező/gyulladásos válaszok során folyamatosan keletkező oxidációs hatású kismolekulák, ún. szabad gyökök szintjét szabályozó legfontosabb nyomelem. Számtalan klinikai tanulmány szól arról, hogy a szelén szint optimális fenntartása mennyire fontos akár a keringési rendszer és a szív, akár az immunrendszer egészséges működése szempontjából. Az étrend-kiegészítővel pótolt szelénnek azonban nagy hatékonysággal fel is kell szívódnia és bejutni a sejtekbe. Az immunrendszer működése többek között pont szabadgyökökkel “öli” mind a vírusfertőzött sejteket, mind a baktériumokat. Mangán (Mn): Ez a kevéssé előtérben lévő nyomelem szintén a sejtvédelem megerősítésében fontos. Szintén főképpen a vörös húsokban találjuk meg, de nagyon sok forrásból hozzá lehet jutni, csak a felszívódása kérdéses. A vashoz hasonló felszívódású, és jellemzően szintén a vérképzésben, valamint az immunrendszer sejtjeinek újratermelésében van komoly szerepe. Vírusfertőzés hatására egy Mn-ion függő védekező rendszer indul el a sejtes immunrendszerben, melynek eredményeképpen megnő az Interferon-gamma és a TNF-alfa termelés a kezdeti védekezést végző fehérvérsejtekben. A Mn erősíti és kiegészíti a Se antioxidáns hatását, különösen olyan szervekben, amelyek a COVID utáni fáradtságban játszanak szerepet: a szívben és az ér- belhártyában (endothel) különösen nagy mennyiségben fordul elő a Mn fémion központú Mangán-szuperoxid-dizmutáz enzim. Ez egy külön, erős szabadgyök-csökkentő szerepet lát el a keringési rendszerben. Ez az enzim az ízületekben is jelentős feladatot lát el, így a jellemző poszt-COVID ízületi gyulladások megelőzésében.