Menu
Your Cart

ÜNNEPI NYITVATARTÁS ÉS SZÁLLÍTÁSI REND!

Ezerjófű zsenge-gyenge bio mag csíráztatásra 100g

Ezerjófű zsenge-gyenge bio mag csíráztatásra 100g
Ezerjófű zsenge-gyenge bio mag csíráztatásra 100g
  • Vonalkód: 5999563433057
  • Egységár: 13.30 Ft/ g
1 330Ft
Nettó ár: 1 047Ft
Ár hűségpontokban: 1200
Személyes átvétel
Ingyenes. 1084 Budapest Bacsó Béla u. 29.
Csomagautomata
890Ft, 20.000Ft felett ingyenes. Átutalás vagy online bankkártya
Futár
1290Ft, 20.000Ft felett 490Ft. Utánvét esetén +200Ft.

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. A termék átlagos beszerzési idejét, ha az nincs készleten, minden terméknél feltüntetjük. Köszönjük.

Ezerjófű zsenge-gyenge bio mag csíráztatásra 100g termék vásárlása, rendelése

Vélemények a termékről

Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Ezerjófű zsenge-gyenge bio mag csíráztatásra 100g

Bio magok: vöröshere, lucerna, fehérrépa, vöröskáposzta, brokkoli

Felhasználás: 100 g magból max. 500 g csíra készíthető.

Nettó tömeg: 100 g

Felhasználás: A kész csíranövényeket ehetjük-tehetjük salátákhoz, zöldségköretekhez, tojásételekhez, tésztafélékhez, vagy belekeverhetjük kefirbe, joghurtba, túróba, de fogyaszthatjuk egyszerűen vajas kenyérre szórva is.

Tárolás: száraz, hűvös helyen közvetlen napfénytől védve tárolandó.

Csíráztatás recept:

- csíráztatásra alkalmas bio csíramagok

- széles szájú nagyobb dunsztosüveg

- gézlap

- egy erős befőttes gumi

- víz

Csíráztatás:

1 - Szórjuk a csíramagokat az alaposan megtisztított dunsztosüvegekbe. Fontos, hogy egy üvegbe csupán egyféle magot tegyünk. (Azért kell a nagy üveg, mert a fejlődő csíráknak szükséges lesz a hely.)

2 - A csíramagokra öntsünk tiszta, hűvös, de nem jéghideg vizet. A víz éppen lepje el a magokat. Fedjük le az üveget a gézlapokkal.

3 - Hagyjuk ázni a csíramagokat annyi időre, amíg jól megszívják magukat.

4 - Öntsük le a vizet a magokról a gézen keresztül.

5 - Állítsuk az üvegeket világos, meleg helyre. Arra ügyeljünk, hogy közvetlen napsütés ne érje őket. 

6 - 12 óránként mossuk át a magokat langyos, inkább hűvös vízzel. Ennek az a célja, hogy mindig nedvesen tartsuk, de ne áztassuk szét a csíramagokat.

7 - 1-2 napon belül megjelennek az első kis hajtások. (Az öblítést mindaddig folytassuk, amíg a csíranövények el nem érik a kívánt nagyságot. 

Csíranövénytől és a csíráztatás külső körülményeitől függően 2-4 nap múlva, az első apró zöld levélkék megjelenésekor kivehetjük a csírákat az üvegből és megkezdhetjük a csíranövények fogyasztását.

A csírák hűtőben körülbelül 1 hétig tárolhatók.