Menu
Your Cart

ÜNNEPI NYITVATARTÁS ÉS SZÁLLÍTÁSI REND!

Ezerjófű csípős-pörgős bio mag csíráztatásra 100g

Ezerjófű csípős-pörgős bio mag csíráztatásra 100g
-10% DEC10 kuponnal!
Ezerjófű csípős-pörgős bio mag csíráztatásra 100g
  • Vonalkód: 5999563433170
  • Egységár: 13.30 Ft/ g
1 330Ft
Nettó ár: 1 047Ft
Ár hűségpontokban: 1200
Ez a termék akár MA átvehető vagy Holnapra Önnél!
Tegye kosárba és rendelje meg! Ez a termék ma nyitvatartási időben átvehető. Akár holnapra tudjuk küldeni, 13 óra előtt leadott rendelés esetén.
Személyes átvétel
Ingyenes. 1084 Budapest Bacsó Béla u. 29.
Csomagautomata
890Ft, 20.000Ft felett ingyenes. Átutalás vagy online bankkártya
Futár
1290Ft, 20.000Ft felett 490Ft. Utánvét esetén +200Ft.

Megrendelés szükséges

A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. A termék átlagos beszerzési idejét, ha az nincs készleten, minden terméknél feltüntetjük. Köszönjük.

Ezerjófű csípős-pörgős bio mag csíráztatásra 100g termék vásárlása, rendelése

Vélemények a termékről

Írjon véleményt a termékről Kérjük lépjen be vagy regisztráljon az értékelés leadásához!

Ezerjófű csípős-pörgős bio mag csíráztatásra 100g

Bio magok: vöröshere, lucerna, fehérrépa, rózsa retek, daikon retek, vöröskáposzta, brokkoli, görögszéna, rukkola, sango retek

Felhasználás: 100 g magból max. 500 g csíra készíthető.

Nettó tömeg: 100 g

Felhasználás: A kész csíranövényeket ehetjük-tehetjük salátákhoz, zöldségköretekhez, tojásételekhez, tésztafélékhez, vagy belekeverhetjük kefirbe, joghurtba, túróba, de fogyaszthatjuk egyszerűen vajas kenyérre szórva is.

Tárolás: száraz, hűvös helyen közvetlen napfénytől védve tárolandó.

Csíráztatás recept:

- csíráztatásra alkalmas bio csíramagok

- széles szájú nagyobb dunsztosüveg

- gézlap

- egy erős befőttes gumi

- víz

Csíráztatás:

1 - Szórjuk a csíramagokat az alaposan megtisztított dunsztosüvegekbe. Fontos, hogy egy üvegbe csupán egyféle magot tegyünk. (Azért kell a nagy üveg, mert a fejlődő csíráknak szükséges lesz a hely.)

2 - A csíramagokra öntsünk tiszta, hűvös, de nem jéghideg vizet. A víz éppen lepje el a magokat. Fedjük le az üveget a gézlapokkal.

3 - Hagyjuk ázni a csíramagokat annyi időre, amíg jól megszívják magukat.

4 - Öntsük le a vizet a magokról a gézen keresztül.

5 - Állítsuk az üvegeket világos, meleg helyre. Arra ügyeljünk, hogy közvetlen napsütés ne érje őket. 

6 - 12 óránként mossuk át a magokat langyos, inkább hűvös vízzel. Ennek az a célja, hogy mindig nedvesen tartsuk, de ne áztassuk szét a csíramagokat.

7 - 1-2 napon belül megjelennek az első kis hajtások. (Az öblítést mindaddig folytassuk, amíg a csíranövények el nem érik a kívánt nagyságot. 

Csíranövénytől és a csíráztatás külső körülményeitől függően 2-4 nap múlva, az első apró zöld levélkék megjelenésekor kivehetjük a csírákat az üvegből és megkezdhetjük a csíranövények fogyasztását.

A csírák hűtőben körülbelül 1 hétig tárolhatók.