Bulkshop csicseriborsó 1000g
Ez a termék jelenleg nincs beszállítóinknál készleten, most nem tud belőle rendelni. Kérjük, nézzen vissza később webáruházunkba. Köszönjük.
- Vonalkód: 5999565031534
- Egységár: 1.80 Ft/ g
1 800Ft
Nettó ár: 1 417Ft
Ár hűségpontokban: 1800
Személyes átvétel
Ingyenes. 1084 Budapest Bacsó Béla u. 29.
Csomagautomata
890Ft, 20.000Ft felett ingyenes. Átutalás vagy online bankkártya
Futár
1290Ft, 20.000Ft felett 490Ft. Utánvét esetén +200Ft.
Megrendelés szükséges
A termék megvásárlására minden esetben kizárólag a weboldalon leadott megrendelés után van lehetőség. Személyes átvétel esetén is szükséges az előzetes rendelés, megrendelés és átvételi értesítő hiányában kérjük ne keresse fel átvételi pontunkat. A termék átlagos beszerzési idejét, ha az nincs készleten, minden terméknél feltüntetjük. Köszönjük.
Bulkshop csicseriborsó 1000g termék vásárlása, rendelése
Bulkshop csicseriborsó
Összetevők: csicseriborsóA csicseriborsó jellemzői: A csicseriborsó a növényi alapú-, és reformkonyha kedvelt alapanyaga. Kitűnő növényi fehérjeforrás, így a vegán táplálkozást követők körében közkedvelt. Magas tápértékű és sokféleképpen felhasználható, ráadásul viszonylag jó áron lehet hozzájutni, ami még vonzóbbá teszi, hogy napi ételeink részévé tegyük.A csicseriborsó konyhai felhasználása: Talán a legismertebb felhasználása a hummusz krém, melyet sokféle összetevő kombinációjából lehet készíteni. Az alapváltozathoz mindössze főtt csicseriborsó, olívaolaj, fokhagyma, só, bors és kevés citromlé kell. Ezeket összeturmixoljuk és már kész is a házi hummusz krémünk, amit további fűszerekkel és hozzávalókkal számtalan módon ízesíthetünk.Jó alapanyaga lehet raguknak, köreteknek, salátáknak, krémleveseknek, fasírtoknak, krémeknek, sőt snacket és készíthetünk belőle.Lisztje péksütemények adalékaként is felhasználható. A csicseriborsó Kis-Ázsiából terjedt főleg a Földközi-tenger térségébe és Indiába. Ma már sok szubtrópusi vidéken termesztik, a származási helyén kívül még Dél-Amerikában is. A csicseriborsó számos fontos tápanyagot tartalmaz. India nem csak a legnagyobb termelő, de a legnagyobb importőr is. Magyarországon csak kevés helyen termesztik, vetésterülete nem számottevő.- A csicseriborsó közel 20%-ban fehérjét tartalmaz. - Megtalálható benne a B1- és B6-vitamin és folsav is. - Kedvezően magas a kalcium, magnézium-, vas-, és cinktartalma is. - Szelént is tartalmaz, ami jó hatással van a májműködésre és gyulladáscsökkentő hatású. - Kalciumtartalma miatt jó csonterősítő. - Karotint is tartalmaz, mely A- és E-vitaminként hasznosul. - Magas a rosttartalma, így segíti az emésztést és a méreganyagok kiürülését. Csökkenti a vércukorszintet, és megszünteti a székrekedést. - Fogyasztható levesnek, köretnek, salátákhoz, és pörkölve is finom csemege. - Könnyebben emészthető, és jobb a biológiai értéke mint a babnak vagy a lencsének. - Diétázóknak is jó választás, mivel kalóriatartalmához képest hosszú ideig tartó jóllakottságérzést ad.
Összetevők: csicseriborsóA csicseriborsó jellemzői: A csicseriborsó a növényi alapú-, és reformkonyha kedvelt alapanyaga. Kitűnő növényi fehérjeforrás, így a vegán táplálkozást követők körében közkedvelt. Magas tápértékű és sokféleképpen felhasználható, ráadásul viszonylag jó áron lehet hozzájutni, ami még vonzóbbá teszi, hogy napi ételeink részévé tegyük.A csicseriborsó konyhai felhasználása: Talán a legismertebb felhasználása a hummusz krém, melyet sokféle összetevő kombinációjából lehet készíteni. Az alapváltozathoz mindössze főtt csicseriborsó, olívaolaj, fokhagyma, só, bors és kevés citromlé kell. Ezeket összeturmixoljuk és már kész is a házi hummusz krémünk, amit további fűszerekkel és hozzávalókkal számtalan módon ízesíthetünk.Jó alapanyaga lehet raguknak, köreteknek, salátáknak, krémleveseknek, fasírtoknak, krémeknek, sőt snacket és készíthetünk belőle.Lisztje péksütemények adalékaként is felhasználható. A csicseriborsó Kis-Ázsiából terjedt főleg a Földközi-tenger térségébe és Indiába. Ma már sok szubtrópusi vidéken termesztik, a származási helyén kívül még Dél-Amerikában is. A csicseriborsó számos fontos tápanyagot tartalmaz. India nem csak a legnagyobb termelő, de a legnagyobb importőr is. Magyarországon csak kevés helyen termesztik, vetésterülete nem számottevő.- A csicseriborsó közel 20%-ban fehérjét tartalmaz. - Megtalálható benne a B1- és B6-vitamin és folsav is. - Kedvezően magas a kalcium, magnézium-, vas-, és cinktartalma is. - Szelént is tartalmaz, ami jó hatással van a májműködésre és gyulladáscsökkentő hatású. - Kalciumtartalma miatt jó csonterősítő. - Karotint is tartalmaz, mely A- és E-vitaminként hasznosul. - Magas a rosttartalma, így segíti az emésztést és a méreganyagok kiürülését. Csökkenti a vércukorszintet, és megszünteti a székrekedést. - Fogyasztható levesnek, köretnek, salátákhoz, és pörkölve is finom csemege. - Könnyebben emészthető, és jobb a biológiai értéke mint a babnak vagy a lencsének. - Diétázóknak is jó választás, mivel kalóriatartalmához képest hosszú ideig tartó jóllakottságérzést ad.