Szénhidrátmentes pizza karfiolból 

 

Hozzávalók:

·         2 tojás

·          2 csésze mozarella sajt

·          2 csésze reszelt karfiol (sajt reszelővel vagy akár konyhai robotgéppel felaprítjuk)

·          2 gerezd apróra vágott fokhagyma  

·         1 csokor friss bazsalikom (opcionális, és lehet szárított is), oregánó, só

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, enyhén megsózzuk. Sütőpapírra kibélelt tepsire borítjuk a masszát, és kb. fél cm vastag köröket lapítunk belőle. Pici olíva olajjal lespricceljük, vagy már a készülő masszába beledolgozunk egy kanállal az olajból. 

Előmelegített sütőben magas fokozaton 10-15 perc alatt megsül, menet közben egyszer megfordítjuk. Feltét nélkül, önmagában is isteni, de a történet itt tovább is folytatódhat. Meg lehet kenni paradicsomszósszal, friss paradicsomkarikákkal, gombával, póréhagymával, ízlés szerint ki mivel kedveli. Tetejére egy kis extra sajt, akár füstölt, akár natúr szintén ízlés dolga. Innentől már csak újabb pár percre van szükség, míg a sajt rásül a tetejére. 

Bánovics Marcsi

NapiBio.hu


Forrás: fatgirltrappedinaskinnybody.com