Elkészítjük a vaníliapudingot, a tasakon található eljárás szerint. Én a főzős változatot szeretem, mert én adagolom hozzá a cukrot. Nekem a cukor nem javasolt, ezért sztíviával vagy xilittel ízesítem. Fele-fele kókusztejet és rizstejet használtam, de természetesen sima tejjel is elkészíthető.
Rétegesen elkezdem pakolni a hozzávalókat. Alulra egy kis puding, majd apróra tört zabpelyhes keksz (a kókuszos vagy a natúr változatával is isteni ez a kombináció) aztán következhet pár kanállal a párolt gyümölcs, majd újra puding, és így tovább. A tetejét díszíthetem a gyümölcs maradékával.
Kicsit állni hagyjuk, hogy a zabkekszek megszívják magukat, és fogyaszthatjuk is!
Hozzávalók:
- 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- Fél csomag zabkeksz (natúr, kókuszos)
- 2 dl tej és 2 dl rizstej
- 1 dl fehérbor
- 1 szem mangó
- 1 szem körte
Bánovics Marcsi