Hozzávalók:
1 kg kápia paprika vagy kalifornia paprika
1 db hegyes erős paprika
2 db fokhagyma
1 db közepes vöröshagyma
2 deci kókusztej
200 g paradicsom püré
1 kanál liszt
2 db leves kocka
olívaolaj, só, bors, chili
Elkészítés:
A paprikát 220 fokon sütőben megsütjük (kb. 25-30 perc alatt, 2x megforgatva).
Zacskóba tesszük 10 percre, utána könnyedén eltávolítjuk a héját.(én erre lusta voltam, és később sem éreztem hátrányát)
A finomra vágott fokhagymát és vöröshagymát az olívaolajon megfuttatjuk. Felöntjük vízzel (kb. egy liter). Beletesszük a felcsíkozott sültpaprikát, a leveskockát és a fűszereket. Pár perc főzés után bot-mixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a kókusztejben elkevert lisztet, a paradicsompürét, 3-4 dl vizet, és egyet forralunk rajta. Ha túl sűrű, felöntjük még egy kis vízzel.
Tipp: Tálalhatjuk reszelt sajttal, tejföllel, esetleg tortilla chipssel.
Bánovics Marcsi
NapiBio.hu