A mai felgyorsult világunkban, az idő sokat ér. Ezért is szeretem, ha magamra több jut. Ha ezt az időt úgy nyerem, hogy az asztalon mégis általam készített egészséges vacsora állhat, az plusz öröm. Ez a camembert sajttal és dióval sült körte recept sok konyhában töltött percet spórolt meg nekem, úgy, hogy közben az élvezeti értékéből mit sem vesztett.
Íme, a tökéletes vacsora recept:
Hozzávalók:
4 nagyobb szem körte
1 natúr camembert sajt ( 125-150 dkg-osak)
1 evőkanál fehérbor
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál olívaolaj
1 marék dió
só, bors,
A körtéket hosszában félbevágjuk, magházát kivesszük. A gyümölcs húsát óvatosan kivájjuk, hogy a körtének kb. 1-1,5 cm-es fala maradjon.
A kivájt gyümölcsöt apróra vágjuk, összekeverjük a kockákra vágott camembert sajttal, egy kanál olívaolajjal, két kanál fehérborral, és két kanál tejföllel. A diót beletördeljük a masszába, sózzuk, borsozzuk, majd a kivájt gyümölcsökbe töltjük.
Tűzálló tálat kivajazunk, vagy sütőpapírral kibéleljük, és beletesszük a megtöltött körtéket, majd előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Hozzá klasszikus krumplipürét készítettem, ahogy anyumtól tanultam: vajjal, és tejjel enyhén sósan.
Tipp: Száraz fehér bort ajánlanék hozzá, amit a recept miatt amúgy is érdemes felbontani. :)
Bánovics Marcsi