Baconba tekert mozzarella sajt hirtelen sütve, baconba tekert datolya kecskesajttal és mindez almakompóttal tálalva. Nagyétkűeknek plusz krumplipürével ajánlom!
Baconba tekert Mozzarella:
Hozzávalók: (4 db-hoz)
-4 zacskó natúr, vagy füstölt mozzarella sajt
-8 szelet bacon szalonna
- sütéshez olívaolaj
A kerek tenyérnyi mozzarellákat lecsepegtetem, majd kereszt alakban mindkét oldaláról becsomagolom bacon szalonnába. Egy fogpiszkálóval rátűzöm a bacont, majd kevés forró olívalolajon hirtelen sütve mindkét oldalát megpirítom. ( csak pár percig sütjük amíg a bacon megpirul, hogy a sajt ne olvadjon szét)
Baconba tekert datolya sajttal töltve:
Hozzávalók:
-15-20 szem datolya
-5 szelet bacon
-10 dkg sajt (füstölt, kecske, feta)
Elkészítés: A datolyákat hosszában enyhén bevágjuk, a magjukat kivesszük, és a helyükre sajtot nyomkodunk. Minden szemet egy rétegben bacon-be göngyölünk. Kétszáz fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Tipp: Én forralt bort főztem, így két legyet ütöttem egy csapásra. Meg lett a vacsora utáni finom nedűnk is, és a benne főtt almákkal tálalhattam a menüt! Recept itt: http://www.napibio.hu/borban-az-egeszseg
Bánovics Marcsi